Storskogen – kommentar till analysen och börsstarten

Hej!

Personligen tyckte jag att det var skönt då vår analys gick på tvärs mot mer etablerad finansmedia. Det verkar som om de flesta fick 100 aktier i tilldelning á 38,50 kr oavsett hur mycket man tecknade.

Storskogen fick en trevande start då den handlades nära teckningskursen första 90 minuterna. Sen började den röra sig stadigt uppåt resten av dagen. 

Sista 90 minuterna steg aktien kraftigt från knappt 43 kr till stängning på dagshögsta 50,50 kr. Som vi har sagt många gånger förr i denna tipstjänst är det vanligt med mycket säljtryck första 1-2 timmarna när många kortsiktiga spekulanter vill sälja, ofta nästan oberoende av kursutvecklingen. 

Likaså är det mycket vanligt att kvalitetsbolag går starkt sista timmen och ofta sätter dagshögsta då. Denna uppgång var dock svårförklarligt stark vilket då ofta medför en rekyl nedåt dagen efter när diverse aktörer har hunnit sova på saken. Storskogen föll mycket riktig snabbt till drygt 45 kr idag när handeln öppnade och låg stadigt där fram till kl 10:50. Nu handlas den runt 44 kr.

Om du har en horisont på minst 12 månader tror vi att aktien är köpvärd upp till cirka 45 kr. Vill du chansa på att kunna köpa den billigare kan du sätta kurslarm på 43 kr och hoppas att den kan gå ner under den nivån kommande dagar. Ni bör dock beakta att Storskogen sannolikt kommer att utvecklas till en nyhetsdriven aktie. 

Under kommande året uppskattar vi att de kanske i snitt kommer att köpa ett nytt bolag per vecka och de måste då rapportera varje nytt köp till marknaden. Som ni säkert förstår är det mycket sällsynt med large cap-bolag som är så pass offensiva med nya förvärv. 

Vi tror att den här aspekten av Storskogen kan komma att bli kursdrivande under kommande år och därför tror vi att bolaget har god potential att bli en utmärkt köp-och-glöm-aktie. En aktie som det helt enkelt kan vara smart att köpa och behålla med en horisont på minst fem år. Kom dock ihåg att det är viktigt med riskspridning – tänk max 4-5% allokering av din totala portfölj.

Med vänlig hälsning,
Niklas Danaliv

Den här kommentaren skickades ut till våra prenumeranter den 7 oktober 2021. Om du också vill få den här typen av tips och analyser till din mejl. Prenumerera gärna på vår tjänst →