Ett nyhetsbrev med analyser för att göra dig vardagsrik

Vanliga frågor

Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna och svaren.

1. Vad kostar tjänsten per år?
Den kostar 1 800 kr inkl. moms per år.

2. Gäller prenumerationen per kalenderår eller 12 månader?
Prenumerationen gäller från dagen du börjar prenumerera och 12 månader framåt. Börjar du prenumerera den 28 juni, då gäller prenumeration till den 29 juni året efter.

3. Hur mycket pengar måste man ha för att ha glädje av tjänsten?
Du bör helst kunna investera minst 20 000 kr. I praktiken kan du arbeta med mindre pengar än så men då har du antagligen inte råd att delta i alla enskilda affärsförslag.

Eftersom du maximalt bör använda 10 – 15 % av ditt totala kapital i vår tjänst, på grund av den spekulativa karaktären i våra tips, bör ditt totala kapital uppgå till mer än 100 000 kr (alternativt att du har ett högt månadssparande) så att du har en god riskspridning.

För att var extra tydlig: 85 % av ditt totala kapital bör vara placerat på ett tryggt och ansvarsfullt sätt utanför vår tipstjänst. T.ex. via en fondrobot, aktieindexfonder, bra aktivt förvaltade aktiefonder, noga valda lönsamma kvalitetsaktier, räntefonder och/eller sparkonton med insättningsgaranti.

4. Hur avslutar jag prenumerationen?
Om du mot förmodan inte vill fortsätta prenumerationen när du får förnyelsefakturan är det bara återkomma till kundservice så stryker vi fakturan och avslutar prenumerationen.

5. Behöver jag ha massor av erfarenhet för att delta?
Nej. Bland våra prenumeranter hittas bokstavligt talat våra egna mammor och fullblodsproffs med mer än 25 års erfarenhet av marknaden. Det enda du behöver är lite pengar att kunna delta på förslagen samt ett konto på Avanza och Nordnet.

Det viktiga är dock att inse att vår tjänst INTE är till för att vara basen i ett sparande utan ett komplement. Vår tjänst passar som bäst för dig som redan har ett befintligt sparande och vill komplettera med en hög risk/hög avkastning-del där oddsen är på din sida.

6. Hur många tips kommer jag att få?
Det varierar från år till år beroende på marknadens humör. Som lägst har vi skickat ut 16 tips och som mest över 50 st under ett enskilt år. Snittet ligger runt 25 tips per år.

7. Hur stor vinst kan jag räkna med?
Det är ju naturligtvis omöjligt för oss att svara på. Historiskt sett har det legat på mellan 5 000 – 25 000 kr för genomsnittsprenumeranten över ett par år, där enskilda år har gått back till följd av marknaden. Vissa prenumeranter har haft avkastningar långt högre så på grund av t.ex. mer kapital eller fler konton.

Observera dock att eftersom många av våra tips är börsintroduktionstips så är vi inte en tjänst där du kan räkna med procentuell avkastning på hela ditt kapital. Det går nämligen inte att teckna och få tilldelning för hur mycket kapital som helst. Det här är ett komplement till ett befintligt bassparande.

Vi påminner även om att vi är en spekulativ tjänst där vissa tips kommer att gå back och du kan förlora hela eller delar av ditt kapital. Under ett riktigt tufft år kan det sluta med att du går back. Därför är riskhanteringen väldigt viktigt.

8. Hur fungerar pengarna-tillbaka-garantin?
Vi erbjuder alla nya prenumeranter en pengarna-tillbaka-garanti under första året under förutsättning att de 1) deltar i minst 10 tips, 2) rapporterar via vår uppföljningsfunktion och 3) hör av sig inom 30 dagar efter att året har löpt ut. Utöver det har man 14 dagars full ångerrätt enligt lagstiftningen.

För tydlighetens skull och undvikande av missförstånd: pengarna-tillbaka-garantin gäller bara den första 12 månaders perioden som du är prenumerant.

9. Kan man se vilka tips ni har gett ut tidigare?
På vår “Historik och utfall“-sida fyller vi kontinuerligt på med de tips som vi har gett ut och hur det har gått.

10. Hur kommer jag få tipsen?
Du kommer att få tipsen skickade till din mejl i enstaka fall kommer vi att skicka SMS.

11. Vilka risker finns det?
Alla de vanliga när det gäller investeringar. Det finns inga garantier, pengarna man investerar kan både öka och minska i värde och i värsta fall kan man förlora allt. Därför bör du inte investera pengar du inte har råd att förlora.

Se vår stående rekommendation om att maximalt använda 10 – 15 % av ditt totala kapital till vår tjänst. Vidare rekommenderar vi att varje enskild affär bör vara maximalt ca 2 % av ditt totala kapital, helst lägre.

OBS! Vår tjänst är en spekulationstjänst och inte ett bassparande. Det är ett komplement till redan befintligt sparande.

12. Kan jag få feedback på andra investeringsmöjligheter?
Nej, tyvärr. Vi kommenterar bara de enskilda företag som vi tipsar om. Att uttala sig om ett företag off-the-cuff utan ordentlig research är varken schysst mot företaget, oss själva eller dig som får kommentaren.

13. Binder jag upp mig mer än de 12 månaderna?
Nej, du betalar i förskott för 12 månader och vill du inte förlänga din prenumeration för nästkommande år så är det bara höra av sig. Du kommer automatiskt att få en förnyelsefaktura om du inte hör av dig. Den krediterar vi om du mot förmodan inte vill fortsätta.

14. Analyserar ni och tipsar ni om alla börsnoteringar?
Ja, vår ambition är att analysera alla börsnoteringar – vi skriver dock bara våra analyser på de som vi vill tipsa om. I mån av tid händer det dock ibland att vi skriver en kort kommentar kring varför vi INTE tror på en viss notering. Det är dock undantagsfall.

15. Kommer jag få tips varje vecka / månad?
Vår tipstjänst är opportunistisk vilket innebär att vi inte i förväg kan säga när eller hur många tips vi kommer att skicka ett enskilt år. Vi är ingen tidsskrift som kommer ut på månadsbasis utan vi skickar mejl när det är bra lägen på marknaden. Det gör att det är mer av en ketchup-effekt.

Det kan gå relativt långa perioder, flera veckor och till och med månader, då vi inte hör av oss då det helt enkelt inte finns något bra investeringstillfälle. På sommaren eller vintern är det extra vanligt då aktiviteten på marknaden går ner. Målet är att utslaget på ett år så ska det bli mellan 20-30 tips.

16. Investerar ni själva i börsnoteringarna?
Ja, vi tecknar också alla tips vi skickar ut info kring.

Börja prenumerera du med! 👍