Ett nyhetsbrev med analyser för att göra dig vardagsrik

Om tipstjänsten

Sedan slutet av 2013 har vi fram till 1 december 2022 skickat 441 nyhetsbrev innehållande analyser och tips på främst börsintroduktioner till våra prenumeranter. Vi har hjälpt flera hundra prenumeranter att tjäna ett par tusen kronor extra på årsbasis.

Vi skickar normalt ut 15 till 30 noga valda analyser på årsbasis som bland annat utnyttjar de lägen där marknaden felprissätter aktier. Det sker oftast i samband med börsintroduktioner och emissioner på den svenska börsen. Det har inte varit ovanligt med uppgångar på mellan 10 – 20 % första handelsdagen.

Ett exempel är Pexip Holding i maj 2020 som steg drygt 40 % direkt. Ett annat exempel är Fractal som nästan dubblades i värde första dagen (feb 2021). Ett annat är Storskogen (okt 2021) som ökade med nästan 20 % första dagen trots mängder av negativa analyser. 2022 har hittills varit ett tufft år till följd av marknadsläget, men även har har vi hittat några guldkorn såsom Västra Hamnen-noteringen.

I sällsynta fall kommer du även få tips på aktier som är köpvärda på kort och lång sikt. Det kan vara aktier som är en bra bas i en aktieportfölj, är felvärderade av marknaden eller helt enkelt har en god potential och risk/reward-kvot och kan fungera som en spännande krydda i sparandet.

Vi har även tipsat om att säkra upp i sämre tider med säkra placeringar, utländska valutor och breda fonder för att få exponering mot hela marknader.

Information på denna sida är en sammanfattning av våra fullständiga villkor.

Vår tjänst är ett komplement och till för en liten del av ditt totala kapital

Vi kan inte nog betona att vår analystjänst ett bra komplement till dig som redan har ett stabilt och långsiktigt sparande. Det är inte en helhetslösning och tjänsten ska inte användas som den enda delen i ett sparande. Den är ett komplement.

Vi avråder starkt från att använda mer än maximalt 10 – 15 % av ditt totala kapital till våra tips. Våra analyser och tips är av spekulativ karaktär med hög risk. För att kunna komma med analyser av aktier som ska kunna gå +10, +20, +30 procent behöver man ta risken att de kan gå lika mycket eller ännu mer ned. Vi har tyvärr haft enstaka exempel där bolag vi har tipsat om har tappat 50 procent eller mer på väldigt kort tid. Ett av våra tips (Nustay) gick till och med tyvärr i konkurs.

Därför är god riskhantering extremt viktig genom att begränsa den totala mängden kapital för våra tips (ca 10 – 15 %) och även begränsa mängden kapital att investera per tips. Vi rekommenderar att varje enskild position ska ligga mellan 0.5 % – 5.0 % av ditt totala kapital.

Räknar man baklänges innebär det att du bör ha ett totalt sparande på ca 100 000 kr – och/eller ett högt månadssparande – för att kunna använda 10 000 till 15 000 kr till tipsen i vår tjänst.

Både till för dig som är nybörjare och fullblodsproffs

Tjänsten passar dig oavsett om du är nybörjare eller fullblodsproffs. Som nybörjare är det tryggt att hålla någon i handen som har kvalitetssäkrat tipsen, sållat bort de värsta affärerna, och ger instruktioner för hur man gör. Sedan finns det så klart inga garantier.

Som proffs är är det ytterligare en källa att få input från. Särskilt eftersom vi har en lång erfarenhet och stort nätverk i finansbranschen, bland annat genom drivandet av ett eget investmentbolag med ett par hundra miljoner i AUM som samarbetar med i princip alla Sveriges corpfirmor. Vi har ett jättestort nätverk och plockar upp många intressanta tips som ofta förbises av analytiker och fonder.

Vi kontaktar även många gånger både VD, IR-chefer och andra nyckelpersoner för att skapa oss en egen uppfattning och känna företagen på pulsen. Vi har till och med anordnat studiebesök på intressanta bolag som har framtiden för sig.

Det är ofta vi är teckningsåtagare eller garanter i emissioner så vi har väldigt bra koll på bolagen. Vi är också väldigt tydliga med potentiella intressekonflikter så att du som prenumerant har all info tydligt och transparent.

Syftet är att du ska tjäna pengar, men det är INTE riskfritt

Syftet med tjänsten är att du ska tjäna mer pengar än vad du hade gjort på egen hand. Det är svårt att ge en uppskattning kring hur mycket du kommer att tjäna på årsbasis. Det beror nämligen på bland annat dina förutsättningar, hur många tips du deltar i, hur mycket kapital du har och flera andra faktorer.

Vår uppskattning är att de flesta tjänar mellan 5 000 och 15 000 kr per år i genomsnitt över några år (enskilda år kan alltid vara avvikande). Det finns prenumeranter som har tjänat mångdubbelt, vissa till och med över 100 000 kr ett enskilt år. Oavsett summan är målsättningen att det vara långt mer än de 1 800 kr som du betalar för tjänsten. Så här ser utfallet ut för 2021 för de ca 30 % av våra prenumeranter som svarade på vår undersökning:

Prenumeranternas utfall 2021 baserat på deras egna svar. Ca 30 % av prenumeranterna har svarat på undersökningen.
Prenumeranternas utfall 2021 baserat på deras egna svar. Ca 30 % av prenumeranterna har svarat på undersökningen. Klicka på bilden för att göra den större.

Naturligtvis är det här inget som vi kan garantera, det är inte heller något som är riskfritt och det kräver en både lite tid, ansträngning och att man agerar med kort framförhållning. Genom att använda vår tjänst riskerar du att förlora delar eller hela ditt kapital.

För att kunna tjäna kanske 20-30 procent i en aktie tar man även risken att den kan gå lika mycket. Därför är riskhanteringen väldigt viktig och att det här bara är en liten del av din totala spekulationsportfölj. Vi har haft tips som gått ned 20, 30, 40, 50 procent och till och med ett case, Nustay, som gått i konkurs. Å andra sidan har vi också haft många tips som gått riktigt bra.

För tydlighetens skull: vi har haft analyser där marknaden har haft en annan åsikt och våra prenumeranter har gått back på dessa. Det går inte att undvika när det gäller tips av spekulativ karaktär. Vi påminner om att alla spekulationer innebär en risk och att du kan förlora delar, eller i värsta fall hela, ditt investerade kapital. Det finns inga garantier och historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Särskilt i tuffa marknadsklimat som t.ex. 2022.

Du kommer tjäna och förlora pengar på kort sikt med målet att gå plus på lång sikt

Vissa tips som vi skickar ut kommer du att förlora pengar på. Det går inte att undvika eftersom varken vi eller någon annan sitter på en kristallkula. Att ibland förlora pengar ingår i spelet när man spekulerar på det sättet som vi gör. Målet är däremot att över tid så ska summan av alla spekulationer vara på plus.

Det här illustreras väldigt bra i följande sammanställning som en prenumerant skickade till oss i februari 2022. Han hade sammanställt alla tipsen för 2021, hans deltagande och utfallet av dem samt sannolikheten för tilldelning.

Sammanställning av utfall för börsintroduktioner 2021
Sammanställning av utfall för börsintroduktioner 2021. Klicka på bilden för att göra den större.

En del av tipsen gick back, en del av tipsen fick han ingen tilldelning på och en del av tipsen gick plus. Men det viktigaste var att summan av alla tips slutade på plus för helåret. Vi kan tycka att ibland kan även 12 månader vara en ganska kort tid för utvärdering, särskilt i en stressad marknad.

Poängen är dock att nästan se det som att man drar kulor ur en påse. Ibland får man ingen kula, ibland får man en vinstkula och ibland får man en förlustkula. Det är först när man summerar cirka 30 kulor som man kan utvärdera huruvida utfallet blev bra eller dåligt.

Du kommer normalt få mellan 20 och 30 tips på årsbasis

Det varierar från år till år hur många tips vi skickar ut. Det är nämligen inte antalet som är det viktiga, utan kvaliteten på dem. Olika år är marknaden på olika humör och därför kan det bli både mycket och lite. Antalet utskickade tips på årsbasis är:

  • 2014 – 20 tips varav 8 st börsintroduktioner
  • 2015 – 43 st tips varav 29 st börsintroduktioner
  • 2016 – 42 st tips varav 39 st börsintroduktioner
  • 2017 – 35 st tips varav 28 st börsintroduktioner
  • 2018 – 24 st tips varav 5 st börsintroduktioner
  • 2019 – 16 st tips varav 13 st börsintroduktioner
  • 2020 – 42 tips varav 8 avstå, 5 köp och 29 börsintroduktioner
  • 2021 – 60 tips varav 55 börsnoteringar.

Vi uppdaterar hemsidan löpande och följer upp våra tips regelbundet. Många gånger skickar vi även ut kommentarer till tidigare tips.

Tipsen är opportunistiska – dvs kommer INTE regelbundet eller varje månad

Vi vill vara tydliga med vår tipstjänst är opportunistisk. Det innebär att vi INTE kommer med tips varje vecka eller varje månad utan när oddsen i en affär ligger rätt. Det går därför inte att slå ut 25 tips och säga att de ska komma varannan vecka. Det är mer av en ketchup-effekt där det först är ingenting, ingenting och sedan kommer allt på en gång.

Vi är av den starka åsikten att hellre skicka ut färre kvalitativa tips oregelbundet än att skicka ut många dåliga tips regelbundet. Det är ett av problemen som vi upplever med t.ex. andra tidningar eller tjänster. De ger ut sina utgåvor regelbundet och måste då ha alltid ha en eller flera analyser, oavsett om oddsen är bra eller dåliga. Då jag (Niklas) själv investerar i alla våra tips är jag kräsen. Jag kommer aldrig någonsin tipsa om något jag inte kan tänka lägga pengar i själv, dvs tipsa bara för tipsandets skull. 

Du kan däremot vara säker på att jag och mina kollegor har koll på t.ex. alla börsnoteringar som sker och lägen på marknaden. Vi har historiskt och kommer inte heller i framtiden att skicka ut så kallade negativa analyser, dvs. “teckna-ej”. Det är självklart upp till dig att avgöra om du önskar ha kvalitet eller kvantitet. Om du önskar kvantitet och inte kvalitet, då är vi däremot tyvärr inte rätt tjänst för dig.

Tipsen kommer ibland med kort framförhållning

Precis så som oddsen för en match förändras och blir mer och mer korrekta ju längre tiden går förändras sannolikheterna för en affär på börsen. Ibland behöver vi vänta in marknaden, andras analyser eller se investerares sentiment innan vi känner oss säkra på att oddsen är tillräckligt bra för att skicka ett tips.

Det medför också att tipsen ibland kommer med kort framförhållning, även om vi försöker hålla minst 48 timmar innan deadline för de affärer där det är relevant. Det gör att du ibland har en kort tid att agera innan deadline. Om du vet med dig att det inte fungerar med kort framförhållning då är det bättre att inte prenumerera.

Vem står bakom tjänsten?

Grundare till tjänsten är Niklas Danaliv som har en lång erfarenhet från aktiehandel, ekonomi och finansbranschen. Aktietipstjänsten föddes i Niklas vision att det behövs fler människor som är vardagsrika och miljonärer. Tusen miljonärer har en större positiv påverkan på världen än en miljardär.

Dessutom var det också svar på en frustration kring asymmetrin i finansbranschen där det är enklare för dem med mycket pengar att tjäna mer pengar än vad det är för den lille småspararen att göra detsamma. I princip allt Niklas gör relaterat till investeringar och finans har dessutom bieffekten att visa branschen att det går att göra saker annorlunda och mer schysst.

Varje tips som skrivs och ges ut diskuteras bollas med många olika människor beroende på företag, bransch, kompetens och osäkerhetsfaktorer för att säkerställa att kvaliteten är så hög som möjligt.

Pengarna tillbaka för prenumerationen om du som ny kund följer tipsen i 12 månader och inte är nöjd

Vår framgång är att vi har väldigt nöjda prenumeranter. Vi förstår att som ny prenumerant är man lite osäker och därför har vi en pengarna-tillbaka-garanti. Den fungerar som så att om du – som ny prenumerant – i 12 månader deltar i minst 10 av tipsen och du inte ligger på plus, då kan du begära tillbaka din prenumerationsavgift.

För att kvalificera dig för garantin behöver du i samband med varje tips fylla i vårt uppföljningsformulär som vi skickar. Du behöver även informera oss inom 30 dagar efter att de 12 månaderna löpt ut. Självklart har du 14 dagars ångerrätt enligt konstens alla regler.

Fullständiga villkor

Du hittar fullständiga villkor för tjänsten här.

Börja prenumerera du med! 👍
eller, läs svar på vanliga frågor