Ett nyhetsbrev med tips på investeringar för att göra dig vardagsrik

Om tipstjänsten

Sedan slutet av 2013 har vi fram till 1 maj 2020 skickat 236 nyhetsbrev innehållande tips på köpvärda aktier, börsintroduktioner och andra investeringar till våra prenumeranter. Vi har hjälpt flera hundra prenumeranter att tjäna tusentals kronor på årsbasis.

Vi skickar normalt ut 20 – 30 noga valda tips på årsbasis som bland annat utnyttjar de lägen där marknaden felprissätter aktier. Det sker till exempel i samband med börsintroduktioner och emissioner. Det har inte varit ovanligt med uppgångar på mellan 10 – 30 % första handelsdagen. Ett exempel är Pexip Holding i maj 2020 som steg drygt 40 % direkt. Ett annat exempel är Fractal som nästan dubblades i värde första dagen (feb 2021).

Det kommer även tips på aktier som är köpvärda på kort och lång sikt. Det kan vara aktier som är en bra bas i en aktieportfölj, är felvärderade av marknaden eller helt enkelt har en god potential och risk/reward-kvot och kan fungera som en spännande krydda i sparandet.

Vi har även tipsat om att säkra upp i sämre tider med säkra placeringar, utländska valutor och andra typer av investeringar.

Vår tjänst är till för ca 10 – 15 % av ditt totala kapital som ett komplement

Vi kan inte nog betona att vår tjänst ett bra komplement till dig som redan har ett stabilt och långsiktigt sparande. Det är inte en helhetslösning och tjänsten ska inte användas som den enda delen i ett sparande. Den är ett komplement.

Vi avråder starkt från att använda mer än maximalt 10 – 15 % av ditt totala kapital till våra tips. Våra tips är av spekulativ karaktär med hög risk. För att kunna tipsa om aktier som ska kunna gå +10, +20, +30 procent behöver man ta risken att de kan gå lika mycket eller ännu mer ned. Vi har tyvärr haft enstaka exempel där bolag vi har tipsat om har tappat 50 procent eller mer på väldigt kort tid. Ett av våra tips gick till och med tyvärr i konkurs (Nustay).

Därför är god riskhantering extremt viktig genom att begränsa den totala mängden kapital för våra tips (ca 10 – 15 %) och även begränsa mängden kapital att investera per tips. Vi rekommenderar att varje enskild position ska ligga mellan 0.5 % – 5.0 % av ditt totala kapital.

Räknar man baklänges innebär det att du bör ha ett totalt sparande på ca 100 000 kr – och/eller ett högt månadssparande – för att kunna använda 10 000 till 15 000 kr till tipsen i vår tjänst.

Både till för dig som är nybörjare och fullblodsproffs

Tjänsten passar dig oavsett om du är nybörjare eller fullblodsproffs. Som nybörjare är det tryggt att hålla någon i handen som har kvalitetssäkrat tipsen, sållat bort de värsta affärerna, och ger instruktioner för hur man gör. Sedan finns det så klart inga garantier.

Som proffs är är det ytterligare en källa att få input från. Särskilt eftersom vi har en lång erfarenhet och stort nätverk i finansbranschen, bland annat genom drivandet av ett eget Investmentbolag som samarbetar med i princip alla Sveriges corp-firmor. Vi har ett jättestort nätverk och plockar upp många intressanta tips som ofta förbises av analytiker och fonder.

Vi kontaktar även många gånger både VD, IR-chefer och andra nyckelpersoner för att skapa oss en egen uppfattning och känna företagen på pulsen. Vi har till och med anordnat studiebesök på intressanta bolag som har framtiden för sig.

Syftet är att du ska tjäna pengar

Syftet med tjänsten är att du ska tjäna mer pengar än vad du hade gjort på egen hand. Det är svårt att ge en uppskattning kring hur mycket du kommer att tjäna på årsbasis. Det beror nämligen på bland annat dina förutsättningar, hur många tips du deltar i, hur mycket kapital du har och flera andra faktorer.

Vår uppskattning är att de flesta tjänar mellan 10 000 och 25 000 kr per år. Det finns dock prenumeranter som har tjänat mångdubbelt, vissa till och med över 100 000 kr ett enskilt år. Oavsett summan ska det vara långt mer än de 1 800 kr som du betalar för tjänsten. 👍

Du kommer normalt få mellan 20 och 30 tips på årsbasis

Det varierar från år till år hur många tips vi skickar ut. Det är nämligen inte antalet som är det viktiga, utan kvaliteten på dem. Olika år är marknaden på olika humör och därför kan det bli både mycket och lite. Antalet utskickade tips på årsbasis är:

 • 2014 – 20 tips varav 8 st börsintroduktioner
 • 2015 – 43 st tips varav 29 st börsintroduktioner
 • 2016 – 42 st tips varav 39 st börsintroduktioner
 • 2017 – 35 st tips varav 28 st börsintroduktioner
 • 2018 – 24 st tips varav 5 st börsintroduktioner
 • 2019 – 16 st tips varav 13 st börsintroduktioner
 • 2020 – 42 tips varav 8 avstå, 5 köp och 29 börsintroduktioner

Vi uppdaterar hemsidan löpande och följer upp våra tips regelbundet. Många gånger skickar vi även ut kommentarer till tidigare tips.

Olika typer av tips

Historiskt sett har vi skickat ut olika typer av tips som kan kategoriseras enligt följande:

 • Börsintroduktioner (IPO)
 • Företag med hög potential på smålistorna
 • Stora, stabila och kända företag på de stora listorna
 • Tips på saminvesteringar i onoterade stora företag / pre-IPOs
 • Fonder
 • Alternativa investeringar – t.ex. CHF-konto

Vilka tips det blir beror på marknadsläge.

Vem står bakom tjänsten?

Grundare till tjänsten är Niklas Danaliv som har en lång erfarenhet från aktiehandel, ekonomi och finansbranschen. I dagsläget är han VD och grundare till det privata investmentbolaget Polynom Investment AB.

Aktietipstjänsten föddes i Niklas vision att det behövs fler människor som är vardagsrika och miljonärer. Tusen miljonärer har en större positiv påverkan på världen än en miljardär.

Dessutom var det också svar på en frustration kring asymmetrin i finansbranschen där det är enklare för dem med mycket pengar att tjäna mer pengar än vad det är för den lille småspararen att göra detsamma. I princip allt Niklas gör relaterat till investeringar och finans har dessutom bieffekten att visa branschen att det går att göra saker annorlunda och mer schysst.

Varje tips som skrivs och ges ut diskuteras bollas med många olika människor beroende på företag, bransch, kompetens och osäkerhetsfaktorer för att säkerställa att kvaliteten är så hög som möjligt.

Bolaget har sedan 2020 även andra delägare bl.a. bloggaren Jan Bolmeson som indirekt ägare via bolag.

Pengarna tillbaka för prenumerationen om du som ny kund följer tipsen i 12 månader

Vår framgång är att vi har väldigt nöjda prenumeranter. Vi förstår att som ny prenumerant är man lite osäker och därför har vi en pengarna-tillbaka-garanti. Den fungerar som så att om du – som ny prenumerant – i 12 månader deltar i minst 10 av tipsen och du inte ligger på plus, då kan du begära tillbaka din prenumerationsavgift.

För att kvalificera dig för garantin behöver du i samband med varje tips fylla i vårt uppföljningsformulär som vi skickar. Du behöver även informera oss inom 30 dagar efter att de 12 månaderna löpt ut. Självklart har du 14 dagars ångerrätt enligt konstens alla regler.

Börja prenumerera du med! 👍
eller, läs svar på vanliga frågor